[ vissza ]Szatmári töltött káposzta (4 főre)

Szatmári töltött káposzta (4 főre) A darált húst összekeverjük az apróra vágott savanyú káposztával, és a kukoricadarával. Beízesítjük sóval, borsikafűvel, vöröshagymával, fokhagymával, pirospaprikával, erős paprikával, végül jöhet a tojás.
"Csücskös" töltelékeket készítünk, aprókat, személyenként 6-8 db-ot.
Cserépedénybe tesszük a töltelékeket.
A füstölt szalonnát kipirítjuk, összekeverjük a paradicsom pürével, és a paradicsomlével, majd ráöntjük a szépen körberakott töltelékekre, és fedő alatt 1 óra alatt megfőzzük.

Hozzávalók
Savanyú káposzta levél 12 levél 12 levél
Savanyú káposzta apró 0,20 kg
Kukorica dara 0,20 kg
Borsikafű csipetnyi
Vöröshagyma 1 fej
Fokhagyma 3 gerezd
Paradicsomlé 0,40 liter
Paradicsompüré 0,15 kg
Cukor 0,05 kg
Pirospaprika 0,02 kg
Tojás 1 db
Füstölt szalonna 0,05 kg
Sertés dagadó (darálva) 0,40 kg
Darált csípős paprika 1 kávéskanál
Design & Programing
Cím: 2220 Vecsés, Bertalan u. 22. | Tel./fax.: 29/350-585 | Email: